Introductie (Multi)Cloud Automation met Terraform

One_Zero_It_Cursus_Introductie (Multi)Cloud Automation met Terraform – een introductie in automation voor network engineers

De consultants van One Zero IT werken dagelijks aan uitdagende technische projecten. Daarbij helpen zij de klanten van One Zero IT op een slimme en efficiënte manier te innoveren op het gebied van IT. Cloud is daar natuurlijk dé enabler voor.

Eén van de tools waar de consultants van One Zero IT veel mee werken is Terraform van Hashicorp. Terraform is een open-source tool die specifiek is bedoeld voor het maken, wijzigen en zelfs verwijderen van infrastructuur in de cloud, met de nadruk op “Infrastructure as Code”. Op internet zijn veel online cursussen te vinden voor het gebruik van Terraform. Om Terraform écht goed te gebruiken heeft One Zero IT een nuttige, pragmatische cursus ontwikkeld. Deze cursus wordt geleid door de beste consultants uit het werkveld, die de ‘saaie’ stukjes overslaan en je op een leuke manier kennis laten maken met Terraform.

De cursus bestaat uit vier sessies van drie à vier uur waar theorie en praktische labs afgewisseld worden met elkaar.

PROGRAMMA

Sessie 1: 

Sessie 2:

Sessie 3:

Sessie 4:

Na afloop van deze cursus heb je kennis gemaakt met de belangrijkste facetten bij het gebruik van Terraform en verwante technologie.  Je kunt de tooling plaatsen in de context van je eigen werk en inschatten op welke manier je deze zou kunnen inzetten. Tenslotte heb je de kans om kennis te maken met consultants die de technologie al jaren inzetten voor Enterprise en Startup-projecten.

Onze Cursusleiders

One_Zero_IT_Cursusleider_Geert Nijpels

Geert Nijpels

Geert heeft brede ervaring op het gebied van cloudarchitectuur en -implementatie. Hij heeft, veelal samen met MatrixMind en Bauhaus, aan de basis gestaan van toekomstbestendige architectuur bij onder andere BVA-Auctions, ASICS, VolkerWessels en GVB. Een jaar geleden is hij samen met Maarten het Cloud-SWAT team “DoingCloudRight” gestart. Zijn focus: keep it simple en automatiseer. Een greep uit zijn kennis en ervaring: Azure, Open Source, Terraform en Ansible.

One_Zero_IT_Cursusleider_Maarten van der Hoef

Maarten van der Hoef

Maarten heeft in Berlijn meerdere startups en unicorns zoals Flaconi en Blinkist helpen superschalen en doet consultancy op het gebied van microservice-architecturen met behulp van containers en serverless technologie. Hij stond aan de basis van de Berlin Terraform User Group en draagt actief bij aan de Terraform community door middel van open-source software. Motto: create to replicate. 

One_Zero_IT_Cursusleider_Tony Fortes Ramos

Tony Fortes Ramos

Tony is een Azure-architect met brede technische kennis en ervaring met de organisatorische kanten van het vakgebied. Hij richt zich op het ontwerpen en implementeren van technische oplossingen die aansluiten bij de bedrijfsvoering, met een focus op het automatiseren hiervan (DevOps). Tony heeft infrastructuren van grote organisaties helpen automatiseren of verhuizen naar de cloud.

Aanmelden voor Introductie (Multi)Cloud Automation met Terraform
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
glorieuze case

Dat past als een oude jas 

Om de digitale ambities waar te maken werken Van Oord en One Zero IT al meerdere jaren samen op het gebied van network engineering, automation en cloud.

Alles over deze case
glorieuze case

Ik vertrouw jou

Een wildgroei aan cloud omgevingen zorgde bij Lely voor weinig overzicht. Tijd voor een toekomst- en groeibestendige oplossing met optimale veiligheid en automation.

Alles over deze case
glorieuze case

Koele cloudmigratie

De IT-infra van deze zorgverzekeraar draaide on-premise op servers in gebouwen waar het warmer werd dan in een ver verleden is gecalculeerd.

Alles over deze case
glorieuze case

Manic monday connectivity

Op donderdag 12 maart 2020 kwam bij onze minister president Mark Rutte het hoge woord eruit: ‘We moeten zoveel mogelijk thuis gaan werken!’ Op dat moment krabten zo’n 10.000 medewerkers van een internationale dienstverlener in de industriële technologie zich achter de oren...

Alles over deze case
glorieuze case

Stabilisatie van het netwerk

De organisatie Medisch Spectrum Twente behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. De netwerkaudit van One Zero IT brengt verstoringen in kaart.

Alles over deze case
Contact

Get the feeling let's connect!