IJsCloud de lekkerste

One Zero IT Glorious Consultants

De IT-infra van deze zorgverzekeraar draaide on-premise op servers in gebouwen waar het warmer werd dan in een ver verleden is gecalculeerd. Want klimaatverandering zorgt voor hittegolven, ook in Nederland. One Zero IT bedacht een slimme datacenter migratie naar een koele toekomstbestendige Cloud omgeving en voerde deze samen met de opdrachtgever uit. 

Het resultaat

De Glorious Consultants van One Zero IT hebben het te verwachten resultaat eerst gekoppeld aan de hele IT-kolom van de organisatie. Daardoor werd direct helder wat de gevolgen zouden zijn voor de medewerkers. En kon de oplossing duidelijker worden geformuleerd en geautomatiseerd. 

Automation zorgt ervoor dat met één gecontroleerde klik een volledige virtuele werkplek wordt opgebouwd. De virtuele werkplek is automatisch gekoppeld aan alle noodzakelijke systemen, zonder tussenkomst van een medewerker. Een hybride werkomgeving biedt plaats aan de essentiele applicaties die nog moeten worden doorgelicht voor migratie naar de Cloud. Het chapter Cybersecurity is betrokken geweest bij het veilig inrichten van de werkomgeving.

Binnen 4 maanden werkten de eerste 3.000 medewerkers in de Cloud met een glorious te verwaarlozen nazorg. De nieuwe IT-infrastructuur is kostenefficiënter, want je betaalt voor wat je gebruikt. En door de verhoogde automatiseringsgraad is de inzet van handwerk en maatwerk geminimaliseerd.

De aanpak 

Het antwoord op de complexe IT-vraag van deze zorgverzekeraar ligt in het overlappende gebied van de chapters Cybersecurity, Connectivity en Cloud. Omdat binnen One Zero IT deze chapterteams nadrukkelijk samenwerken ontstaan er unieke inzichten in een overzichtelijke oplossing. Waarbij repeterende taken, onder andere met behulp van pipelines, zo veel mogelijk zijn weggeautomatiseerd. De migratie heeft in 3 fases plaatsgevonden:

  1. Van VDI naar Azure Virtual Desktop.
  2. As is IAAS Citrix (servers) migratie naar Azure.
  3. Hybride werkomgeving; meer dan 1.500 applicaties worden doorgelicht en beoordeeld op geschiktheid voor migratie naar de Cloud. De daadwerkelijke migratie wordt vervolgens uitgevoerd.

De chapterteams hebben in de Cloud transitie fase de migratie voorbereid van het gehele IT-landschap naar Azure op basis van IaaS.

Dit is ook nog handig om te weten

De kennispartners van One Zero IT in dit project zijn Bauhaus Artitech en MatrixMind. De integrale aanpak van One Zero IT, met de strategische ondersteuning van Bauhaus, leverde direct een potentiële jaarlijkse besparing op van circa 1 miljoen euro op kosten voor infra, berekend bij migratie naar Microsoft Azure Cloud.

One Zero IT leverde 12 Glorious Consultants op het gebied van Automation, Cloud, Security, Networking, Workspace en Backup restore. De allesomvattende benadering van het project vond plaats op meerdere niveau’s; innovatie, processen, design, automation en de inhoudelijke migratie naar de cloud landingzone. Inclusief de complete proces- en projectondersteuning.

Als je samenwerkt met de Glorious Consultants van One Zero IT ervaar je de overwinning van een complexe Cloudmigratie als in deze case. Feel that glory, let’s connect. Bel Stella, Sven of Roland 030-7118844 en maak meteen een afspraak.

Lex

Chapterlead Cloud

Lex_One Zero IT
Lex

Nog even over Lex. Lex is One Zero IT lead van het Cloud chapter. 'IT speelt in het huidige speelveld een leidende rol in je organisatie. Onze unieke toegevoegde waarde zit in de overlappingen tussen Cloud, Connectivity en Cybersecurity. Cloud werkt met je mee en laat je organisatie verder groeien. De vraag is alleen: Is jouw Cloud al waterdicht?' Het antwoord op die vraag vind je bij Lex.

glorieuze case

Dat past als een oude jas 

Om de digitale ambities waar te maken werken Van Oord en One Zero IT al meerdere jaren samen op het gebied van network engineering, automation en cloud.

Alles over deze case
glorieuze case

Ik vertrouw jou

Een wildgroei aan cloud omgevingen zorgde bij Lely voor weinig overzicht. Tijd voor een toekomst- en groeibestendige oplossing met optimale veiligheid en automation.

Alles over deze case
glorieuze case

Koele cloudmigratie

De IT-infra van deze zorgverzekeraar draaide on-premise op servers in gebouwen waar het warmer werd dan in een ver verleden is gecalculeerd.

Alles over deze case
glorieuze case

Manic monday connectivity

Op donderdag 12 maart 2020 kwam bij onze minister president Mark Rutte het hoge woord eruit: ‘We moeten zoveel mogelijk thuis gaan werken!’ Op dat moment krabten zo’n 10.000 medewerkers van een internationale dienstverlener in de industriële technologie zich achter de oren...

Alles over deze case
glorieuze case

Stabilisatie van het netwerk

De organisatie Medisch Spectrum Twente behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. De netwerkaudit van One Zero IT brengt verstoringen in kaart.

Alles over deze case
Contact

Get the feeling let's connect!