Koele cloudmigratie

cases-zorgverzekeraar

De IT-infra van deze zorgverzekeraar draaide on-premise op servers in gebouwen waar het warmer werd dan in een ver verleden is gecalculeerd. Want klimaatverandering zorgt voor hittegolven, ook in Nederland. One Zero IT bedacht een slimme datacenter migratie naar een koele toekomstbestendige Cloud omgeving en voerde deze samen met de opdrachtgever uit. 

Het resultaat

De Glorious Consultants van One Zero IT hebben het te verwachten resultaat eerst gekoppeld aan de hele IT-kolom van de organisatie. Daardoor werd direct helder wat de gevolgen zouden zijn voor de medewerkers. En kon de oplossing duidelijker worden geformuleerd en geautomatiseerd. 

Automation zorgt ervoor dat met één gecontroleerde klik een volledige virtuele werkplek wordt opgebouwd. De virtuele werkplek is automatisch gekoppeld aan alle noodzakelijke systemen, zonder tussenkomst van een medewerker. Een hybride werkomgeving biedt plaats aan de essentiele applicaties die nog moeten worden doorgelicht voor migratie naar de Cloud. Het chapter Cybersecurity is betrokken geweest bij het veilig inrichten van de werkomgeving.

Binnen 4 maanden werkten de eerste 3.000 medewerkers in de Cloud met een glorious te verwaarlozen nazorg. De nieuwe IT-infrastructuur is kostenefficiënter, want je betaalt voor wat je gebruikt. En door de verhoogde automatiseringsgraad is de inzet van handwerk en maatwerk geminimaliseerd.

De aanpak 

Het antwoord op de complexe IT-vraag van deze zorgverzekeraar ligt in het overlappende gebied van de chapters Cybersecurity, Connectivity en Cloud. Omdat binnen One Zero IT deze chapterteams nadrukkelijk samenwerken ontstaan er unieke inzichten in een overzichtelijke oplossing. Waarbij repeterende taken, onder andere met behulp van pipelines, zo veel mogelijk zijn weggeautomatiseerd. De migratie heeft in 3 fases plaatsgevonden:

  1. Van VDI naar Azure Virtual Desktop.
  2. As is IAAS Citrix (servers) migratie naar Azure.
  3. Hybride werkomgeving; meer dan 1.500 applicaties worden doorgelicht en beoordeeld op geschiktheid voor migratie naar de Cloud. De daadwerkelijke migratie wordt vervolgens uitgevoerd.

De chapterteams hebben in de Cloud transitie fase de migratie voorbereid van het gehele IT-landschap naar Azure op basis van IaaS.

Dit is ook nog handig om te weten

De kennispartners van One Zero IT in dit project zijn Bauhaus Artitech en MatrixMind. De integrale aanpak van One Zero IT, met de strategische ondersteuning van Bauhaus, leverde direct een potentiële jaarlijkse besparing op van circa 1 miljoen euro op kosten voor infra, berekend bij migratie naar Microsoft Azure Cloud.

One Zero IT leverde 12 Glorious Consultants op het gebied van Automation, Cloud, Security, Networking, Workspace en Backup restore. De allesomvattende benadering van het project vond plaats op meerdere niveau’s; innovatie, processen, design, automation en de inhoudelijke migratie naar de cloud landingzone. Inclusief de complete proces- en projectondersteuning.

Als je samenwerkt met de Glorious Consultants van One Zero IT ervaar je de overwinning van een complexe Cloudmigratie als in deze case. Feel that glory, let’s connect. Bel Stella, Sven of Roland 088-6670800 en maak meteen een afspraak.

Lex
Chapter Lead
Cloud

Lex

‘De voornaamste reden dat ik ooit geïnteresseerd raakte in de Cloud is dat in de Cloud heel veel werk aan de onderkant van de infrastructuur wordt weggenomen. Je bent niet meer verantwoordelijk voor de hardware, omdat de Cloud dat voor je regelt. Lifecycle Management bijvoorbeeld is op die manier, zonder tussenkomst van mensen, geborgd. Omdat je in de Cloud op een prettige manier kunt op- en afschalen kun je flexibel inspelen op de organisatiebehoeften.’

Get the feeling
let's connect!