Buy, build, Azure

Man cheering behind his laptop

In 1,5 maand een nieuwe, geautomatiseerde Azureomgeving voor Danaher

Danaher is een innovatieve multinational op het gebied van wetenschap en technologie, en heeft wereldwijd meerdere bedrijven die klanten helpen met het oplossen van complexe vraagstukken en het verbeteren van de kwaliteit van leven op aarde. Door middel van acquisities en een sterke bedrijfscultuur op het gebied van verbeterprocessen wordt een gezonde bedrijfsgroei gerealiseerd, die kan uitlopen in het ontstaan van een nieuw bedrijf. Zo zijn er in de afgelopen zeven jaar drie nieuwe, zelfstandige bedrijven gestart. Deze manier van werken vraagt om een doordachte IT-strategie. Zo ook voor de laatste afsplitsing van Danaher: Veralto. 17.000 collega’s verdeeld over drie bedrijfsunits moesten worden losgekoppeld van Danaher’s centrale IT Infrastructuur diensten en gebruik gaan maken van een nieuwe IT-omgeving. One Zero IT zorgde er samen met zusterbedrijven Rvados en ncubed, en in samenwerking met het Corporate IT team bij Danaher, voor dat deze nieuwe omgeving binnen de ambitieuze deadline van anderhalve maand klaar voor gebruik was.

Het resultaat 

One Zero IT leverde de expertise om de nieuwe corporate IT core infrastructuur voor Veralto met behulp van automation op te zetten. Tijd was het voornaamste component in dit project. Binnen anderhalve maand stond er een nieuwe Azure Networking en Workspaces tenant volledig geïntegreerd met Terraform. Door zoveel mogelijk geautomatiseerd weg te zetten, heeft het IT-team minder handmatig werk, een lagere foutmarge, meer consistentie en een snellere oplevering. Door middel van kennisoverdracht en opleiden is het nieuwe IT team van Veralto nu in staat om ook zelf door te ontwikkelen met automation en de gebouwde assets.  

Eric Aarts, IT Director bij Danaher: ‘’De samenwerking met het zeer ervaren team bij 90North was uitstekend. De korte lijntjes, diepe kennis en begrip van de doelstelling en duidelijke afstemming tussen projectmanagement zorgde voor een goed draaiende organisatie. Het opzetten van deze omgeving was kritiek voor de oplevering van het volledige programma. 90North pakte deze verantwoordelijkheid met beide handen aan. De Go-Live van de omgeving verliep vlekkeloos. Ik ben zeer onder de indruk van de flexibiliteit, de expertise en de afstemming met de wensen van de klant, die zorgden voor het succes van deze enorme klus.’’ 

De aanpak 

Samen met het IT-team van Danaher vormden One Zero IT, Rvados en ncubed één Azure Squad. Om de strakke deadline te halen werd gewerkt in heldere projectfases die vanwege tijdsdruk soms parallel liepen:  

 1. Eisen ophalen en vaststellen.
  Alles wat bedacht werd moest rekening houden met een migratie in de toekomst. 

 2. Opstellen van het design en de architectuur voor de nieuwe situatie, met goedkeuring door Microsoft.
 3. Inrichten van het automation platform.
 4. Bouwen van de nieuwe architectuur: 
  • Basis infrastructuur voor netwerk connectiviteit: verbinden van Azure met Equinix Network Edge, zodat bedrijven intern secure van de corporate diensten gebruik kunnen maken. 
  • Basis infrastructuur, servers, authenticatie en policy. 
  • Security. 
  • Andere infra zaken zoals logging en back-up. 
 5. Migratie.
 6. Kennisoverdracht.

Dit is ook nog handig om te weten 

Voor de bouw van de nieuwe omgeving werd gebruik gemaakt van Azure DevOps (versiebeheer en CI/CD). De uitrol werd uitgevoerd door middel van Terraform Cloud.  

One Zero IT heeft voor dit project het advies opgesteld en de klantopdracht vertaald naar concrete bouwblokken. Rvados was betrokken met Azure Workspaces expertise en tot slot leverde ncubed verdere kennis rondom Azure. Doordat de verschillende units en 90North collega’s achter de schermen nauw onderling samenwerken, treed het team richting de opdrachtgever op als één. 

En nu?

Veralto is na de overdracht van One Zero IT en 90North nu zelf in staat om de infrastructuur te beheren en mee te laten groeien met het bedrijf. Ook voor nieuwe uitdagingen, zoals het snel uitrollen van telefonie-infrastructuur in de Azure omgeving, is opnieuw de kennis van One Zero IT, Rvados en ncubed ingeschakeld en blijft de samenwerking tussen 90North en Danaher gezond en klaar voor toekomstige projecten. 

Als je samenwerkt met de Glorious Consultants van One Zero IT ervaar je de overwinning op jouw complexe IT-uitdaging. Ben je op zoek naar een open en transparante partner? Bel eens met Stella, Sven, Jeroen of Roland op 088-6670800 en maak een afspraak.  

Lex
Chapter Lead
Cloud

Lex

‘De voornaamste reden dat ik ooit geïnteresseerd raakte in de Cloud is dat in de Cloud heel veel werk aan de onderkant van de infrastructuur wordt weggenomen. Je bent niet meer verantwoordelijk voor de hardware, omdat de Cloud dat voor je regelt. Lifecycle Management bijvoorbeeld is op die manier, zonder tussenkomst van mensen, geborgd. Omdat je in de Cloud op een prettige manier kunt op- en afschalen kun je flexibel inspelen op de organisatiebehoeften.’

Relevante links

Get the feeling
let's connect!