Stabilisatie van het netwerk

cases-mst

De organisatie Medisch Spectrum Twente behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. De continuïteit in behandelingen van patiënten en in het muteren van patiëntendossiers is nadrukkelijk verbonden met de mate van functioneren van het IT-netwerk. Regelmatige storingen, waardoor operaties moesten worden stilgelegd of zelfs uitgesteld, zijn de aanleiding geweest voor de netwerk audit van One Zero IT.

HET RESULTAAT 
De onafhankelijke netwerk audit van One Zero IT brengt de verstoringen nauwkeurig in kaart. Onze Glorious Consultants hebben de doortastendheid om de configuratie te vertalen naar conclusies. Waardoor MST inzicht heeft gekregen in de problematiek en daar naar kan handelen. Dit heeft geresulteerd in een 7 punten plan van aanpak. De 7 punten zijn in een overzichtelijk project gegoten en operationeel gemaakt. Met de uiteindelijke implementatie van de oplossing als resultaat. En om de gewenste stabiliteit van het netwerk te borgen worden alle routers en switchers beoordeeld en in een grote change softwarematig gelijk getrokken.

DE AANPAK
Het assesment begint met de doorvertaling van de menselijke klantvraag. Dat doen we door goed te luisteren. Vervolgens decompliceren we de vraag naar overzichtelijke componenten. In deze case hebben we de focus gelegd op:  

  • Inventarisatie van het volledige netwerk op haar configuratie;
  • ‘As-is’ afzetten tegen het opgemaakte netwerkdesign;
  • Inventarisatie waar fouten optreden en problemen vandaan komen;
  • Inventarisatie huidige staat van de dienstverlening;
  • Onafhankelijke inventarisatie dienstverlening externe partner;
  • Inventarisatie aanbesteding, contract, voorwaarden en SLA externe partner.

Repeterende taken hebben we weggeprogrammeerd. Met als doel tijdbesparing en een duidelijkere focus op het inzichtelijk en beheersbaar maken van de netwerk problematiek. 

MANAGED SERVICES
Om de continuïteit en stabiliteit van het netwerk te blijven waarborgen is kennispartner NCubed aangehaakt om de volledige netwerkdienstverlening van MST te verzorgen. Door het analyseren van alle netwerkapparatuur en het opzetten van een slim lifecycle programma wordt er duurzaam gebruik gemaakt van hardware. Dit zorgt voor efficiëntie en kostenbesparing.  

DIT WIL JE HEBBEN
Bij de ingebruikname van jouw netwerk werkt alles. Maar je organisatie verandert en daarmee ook je IT-omgeving. One Zero IT heeft de Glorious Consultants en de tools om de ontstane problematiek rondom die veranderingen goed in kaart te brengen. Je krijgt de beschikking over een praktisch plan van aanpak, waarmee je direct resultaat haalt. Je kunt sneller informeren en rapporteren. En je zult merken dat het zelfvertrouwen van jouw afdeling toeneemt.

OOK NOODZAKELIJK OM TE WETEN
De kennispartners van One Zero IT in dit project zijn Bauhaus Artitech en NCubed. De task force One Zero IT voor dit project bestond uit 4 Glorious Consultants; Projectmanager/Architect, Sr. Netwerk DevOps Engineer, Sr. Netwerk DevOps Engineer en Mdr. Netwerk Automation Developer.

Als je samenwerkt met de Glorious Consultants van One Zero IT ervaar je de overwinning van een gevoelige netwerkoptimalisatie zoals in deze case. Feel that glory, let’s connect. Bel Stella, Sven of Roland 088-6670800 en maak direct een afspraak.

Robin
Chapter Lead
Connectivity

Robin

‘Connectivity is ouder dan ikzelf ben, dus voor mij is het er altijd al geweest. Het is een hele avontuurlijke wereld die achter de stekker zit die je in je laptop steekt. Het is een boeiende puzzel. Ik vind het mooi om te zien hoe je complexe systemen goed en doeltreffend kunt laten samenwerken op de verschillende continenten. Als ik in een team kom bij een klant om een netwerkproject te draaien dan is mijn doel om dat team zo te motiveren dat je het maximale uit het netwerk haalt.’

Get the feeling
let's connect!