Thuiswerken on the beach

cases-fortive

Op donderdag 12 maart 2020 kwam bij onze minister president Mark Rutte het hoge woord eruit: ‘We moeten zoveel mogelijk thuis gaan werken!’ Op dat moment krabten zo’n 10.000 medewerkers van een internationale dienstverlener in de industriële technologie zich achter de oren. Want die werkten, net als ongeveer de rest van Nederland, op dat moment nog gewoon op kantoor. Of we in dat weekend dan maar even een oplossing konden bedenken.

Het resultaat

Op maandag zijn we eenvoudig begonnen op basis van de bestaande infrastructuur. Deze had op dat moment een capaciteit van maximaal 200 medewerkers. En eind maart 2020 hadden we een betrouwbaar VPN-netwerk in een veilige Cloud omgeving in de lucht. Dus binnen 2 weken konden 10.000 collega’s vanaf elke plek op aarde, beschut in hun glorieuze virtuele omgeving, werken. Zelfs op het strand en vanuit de camper!

De aanpak

De eerste gedachte was om alle lijnen in alle datacenters op te schalen, ook in AACR. Zowel de VPN-concentrators alsook alle routers en firewalls moesten worden vervangen. Alleen op die manier zouden we het verkeer van 10.000 mensen goed kunnen verwerken. Maar om dat te realiseren zijn twee weken veel te kort. 

Dit wil je

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Amazon Web Services (AWS) als platform. De bestaande infrastructuur is verspreid over vier fysieke datacenters en gespiegeld in vier AWS-regio’s. Door de VPN-apparatuur in deze datacenters in ‘straatjes’ dubbel uit te voeren en ook nog eens horizontaal in te schalen, doe je zestien keer hetzelfde. Daardoor ontstaat de capaciteit om het thuiswerk-verkeer van de 10.000 mensen glorieus af te handelen.

Ook noodzakelijk om te weten

De kennispartners van One Zero IT in dit project zijn Bauhaus Architech en MatrixMind. De speciaal voor dit project samengestelde task force One Zero IT bestond uit 9 glorious consultants op het gebied van IT Infra, Netwerk, Workspace, Applicatiebeheer en Cloud. Met onze glorious connectivity consultant Robin als frontman. Ben je geïnteresseerd in de technische decomplexe achtergrond van dit bijzondere project? Luister dan hier de podcast op Packet Pushers van Greg Ferrero met Robin.

Als je samenwerkt met de Glorious Consultants van One Zero IT ervaar je de overwinning van een complexe connectivity-cloud uitdaging als in deze case. Feel the glory, let’s connect. Bel Stella, Sven of Roland 088-6670800 en maak direct een afspraak.

Robin
Chapter Lead
Connectivity

Robin

‘Connectivity is ouder dan ikzelf ben, dus voor mij is het er altijd al geweest. Het is een hele avontuurlijke wereld die achter de stekker zit die je in je laptop steekt. Het is een boeiende puzzel. Ik vind het mooi om te zien hoe je complexe systemen goed en doeltreffend kunt laten samenwerken op de verschillende continenten. Als ik in een team kom bij een klant om een netwerkproject te draaien dan is mijn doel om dat team zo te motiveren dat je het maximale uit het netwerk haalt.’

Get the feeling
let's connect!