MAAK JE CLOUD STORM-PROOF

Cloud_paraplu_onezeroit

AAN DE SLAG MET DATA EN VEILIGHEID. De populariteit van de Cloud steeg de afgelopen twee jaar, mede door de coronapandemie, tot grote hoogte. Maar laat je niet verleiden door al die zonneschijn. Bereid je ook voor op regen, hagel of storm. Oftewel, ga aan de slag met veiligheid en data. 


De drivers van Cloud adoption

Er zijn een aantal drivers te noemen die Cloud adoption de afgelopen tijd een enorme boost hebben gegeven: 

En dat laatste punt, zien we ook bij One Zero IT, is nog steeds de grootste driver die er is. 

Maak je cloud storm-proof

Het idee van Cloud als ‘’IT uit een stopcontact’’ heeft weliswaar bijgedragen aan het snel in kunnen spelen op de veranderende wereld, toch moet dit gemak niet ten koste gaan van de veiligheid. Ook de menselijke factor van Cloud adoption speelt hierin een belangrijke rol. Maak je Cloud dus storm proof door extra in te zetten op veiligheid. 

Het nemen van voorzorgsmaatregelen voor beheer binnen een IT-omgeving is niets nieuws onder de zon. Vaak wordt dit beperkt tot een VPN-oplossing of toegang vanaf kantoorlocaties. Een voordeel van de Cloud ten opzichte van traditionele IT-omgevingen, is dat deze vanaf overal te bereiken is. Extra lagen van bescherming zijn dus aan te raden, denk aan: 

 • Het inrichten van Multi Factor Authentication (MFA) waarbij, meestal op een tweede apparaat, wordt gecheckt of je daadwerkelijk bent wie je zegt dat je bent. 
 • Het toepassen van Conditional Access, waarbij je toegang tot de Cloud-omgeving verleent op basis van verschillende criteria of randvoorwaarden. Bijvoorbeeld alleen tijdens werktijden of op een compliant (gezond) of geregistreerd apparaat. Afwijkend gedrag of ongewone werklocaties kunnen daarnaast een reden zijn om toegang te weigeren. 
 • Word Glorious Cloud user door optimaal gebruik van data

  Meer applicaties in de Cloud, betekent automatisch meer opslag van data in de Cloud. En dat is prettig, want met data die doorzoekbaar en correleerbaar is, kom je pas echt tot business value. Maar vergeet niet: meer data, is meer risico. Ook hier speelt veiligheid dus een belangrijke rol. Het afschermen van de publieke kant van je bedrijfsdata in de Cloud is minstens zo belangrijk als het interne beveiligingsaspect en moet zeker niet worden onderbelicht. Zorg ervoor dat je data veilig blijft en compliant aan de AVG-regels. Beperk publieke ingangen, segmenteer en werk met toegangsfilters. Versleutel daarnaast waar nodig.

  Ons advies: ga lekker in de zonnige Cloud zitten, maar wees voorbereid op een weersomslag. 

  Meer weten over wat One Zero IT in jouw reis naar de Cloud kan betekenen? Neem een kijkje op onze Cloud pagina of bel Stella, Sven of Roland op 030-7118844. 

  glorieuze case

  Ik vertrouw jou

  Een wildgroei aan cloud omgevingen zorgde bij Lely voor weinig overzicht. Tijd voor een toekomst- en groeibestendige oplossing met optimale veiligheid en automation.

  Alles over deze case
  glorieuze case

  Koele cloudmigratie

  De IT-infra van deze zorgverzekeraar draaide on-premise op servers in gebouwen waar het warmer werd dan in een ver verleden is gecalculeerd.

  Alles over deze case
  glorieuze case

  Manic monday connectivity

  Op donderdag 12 maart 2020 kwam bij onze minister president Mark Rutte het hoge woord eruit: ‘We moeten zoveel mogelijk thuis gaan werken!’ Op dat moment krabten zo’n 10.000 medewerkers van een internationale dienstverlener in de industriële technologie zich achter de oren...

  Alles over deze case
  glorieuze case

  Stabilisatie van het netwerk

  De organisatie Medisch Spectrum Twente behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. De netwerkaudit van One Zero IT brengt verstoringen in kaart.

  Alles over deze case
  Contact

  Get the feeling let's connect!