ONE ZERO IT BEZOEKT FOSDEM

One Zero IT_Patat

FOSDEM! De “Free and Open source Software Developers’ European Meeting” is traditioneel een van de leukste congressen van het jaar. Over de modderige universiteitscampus in Brussel slenteren van het ene praatje naar het andere; kleffe patat eten als lunch; met een biertje in de veel te drukke collegezaal luisteren naar iemand die enthousiast vertelt over zijn of haar nieuwste project…

Die fantastische festival atmosfeer moeten we dit jaar missen natuurlijk, net als alle andere evenementen is FOSDEM in 2021 een online event. Wat wel blijft is een enorme hoeveelheid content: meer dan 700 sessies, 500+ uur aan video in twee dagen gepropt. Zoals altijd is het de uitdaging om voor jezelf de interessantste sessies eruit te pikken, maar in elk geval is het online een stuk eenvoudiger om  van collegezaal te wisselen als er een sessie toch minder is dan verwacht.

Dus terwijl er buiten een ijzige wind waait en de stad langzaam bedolven wordt onder 20 cm sneeuw, zit ik lekker warm het hele weekend achter de computer. In elk geval is de techniek van het congres prima geregeld: het is makkelijk om de juiste track te vinden en  er zijn veel mogelijkheden tot interactie met sprekers en andere congresgangers. Dat heb ik het afgelopen jaar ook wel anders meegemaakt bij online congressen.

Ik heb vooral gekozen voor sessies rond de thema’s ‘Software Defined Networking’ en ‘Monitoring’. Als ik kort moet samenvatten wat ik daaruit meeneem, kom ik tot de volgende punten:

Natuurlijk was er veel meer te zien, en ik ga zodra de video’s online komen ook zeker nog een paar extra sessies bekijken. Neem vooral contact op als je nog goede tips hebt voor sessies die ik terug moet kijken, of als je eens wilt praten over de mogelijkheden van open source tools voor jou netwerk-, automation-, of monitoring-projecten. Maar het liefst spreek ik jullie natuurlijk in 2022 met een biertje op de universiteitscampus in Brussel!

Meer weten over Fosdem? Neem dan contact op met info@onezeroit.nl

chapter connectivity

Blog van Robin

Robin is charterleader en publiceert regelmatig over wat hij beleeft in zijn Connectivity chapter.

nog meer blogs
21-01595-02-one-zero-it-website-afbeeldingen-chapters-robin_v1
glorieuze case

Ik vertrouw jou

Een wildgroei aan cloud omgevingen zorgde bij Lely voor weinig overzicht. Tijd voor een toekomst- en groeibestendige oplossing met optimale veiligheid en automation.

Alles over deze case
glorieuze case

Koele cloudmigratie

De IT-infra van deze zorgverzekeraar draaide on-premise op servers in gebouwen waar het warmer werd dan in een ver verleden is gecalculeerd.

Alles over deze case
glorieuze case

Manic monday connectivity

Op donderdag 12 maart 2020 kwam bij onze minister president Mark Rutte het hoge woord eruit: ‘We moeten zoveel mogelijk thuis gaan werken!’ Op dat moment krabten zo’n 10.000 medewerkers van een internationale dienstverlener in de industriële technologie zich achter de oren...

Alles over deze case
glorieuze case

Stabilisatie van het netwerk

De organisatie Medisch Spectrum Twente behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. De netwerkaudit van One Zero IT brengt verstoringen in kaart.

Alles over deze case
Contact

Get the feeling let's connect!